Pamela Eriksson

Pamela Eriksson, illustratör, orginalare och vinimportör, Cardamon

Pamela Eriksson NYUtbildad inom naturvetenskaplig illustration på Mälardalens högskola 2000-2003. Driver företaget Cardamon sedan 2003, där hon har haft flera uppdrag inom olika branscher. Anställd på en In house-byrå (i Eskilstuna/Stockholm) år 2008 efter flera års uppdrag för byrån. Har sedan dess haft Cardamon ”vilande” men drar igång det fullt ut igen  i september 2014.

Har utvecklat ett kunskapsspel (kortspel) till skolor. Har haft uppdrag för Föreningen Mälarslott, Fiholms slott, Nationalmuseum, Kungliga slotten och Mälardalens Ekoskog med flera.

Ett stort intresse är god mat och vin. Pamela har varit aktiv i ett vinprovargäng sedan 2000 och det var under en vinprovarresa våren 2012 till Girona i Spanien som intresset väcktes för att börja importera vin. Resan blev lång med mycket tillstånd och myndigheter innan importen äntligen kunde dra igång i november 2013. Cardamon Eriksson & Eriksson Wine har idag 14 viner i sin portfölj varav 11 går att beställa på Systembolaget. Vinerna produceras av små, familjeägda vingårdar, är ekologiska och säljs även till restauranger och hotell.

Bor i Kungsör på landet med familj på man och tre barn, varav 2 barn är utflugna. Har hästar, katter, sommarstuga och båtar. Gillar att odla och fixa i trädgården hemma och i sommarstugan. För mer info: se hemsida,  +46 70 619 14 73, e-post: pamela @erikssonwine.se, info@cardamon.se och Facebook: Eriksson-Eriksson-Wine

Det här inlägget postades i Deltagare, Lunch2Lunch 2014 och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.